• יו"ר: ד"ר איתי בסר
  • מזכירת החברה: ד"ר אביבה וולף
  • גזבר: ד"ר סרגיו מרצ'בסקי
  • חברי ועד: ד"ר דורית יודשקין- פורת
  • ד"ר עמוס עברי
  • ד"ר טל קסלר
  • ד"ר חגית בוני-נח
  • ד"ר דניאל פיינגולד
  • ועדת ביקורת: ד"ר ארתורו לרנר, מר דודי גולד, לב שגל
קורונה בישראל

"השארתם אותנו לבד, כמו החיילים במוצבים שנותרו לגורלם במלחמת יום הכיפורים"

מנכ"ל "הדסה" חושש ממצב החירום שאליו נקלעו בתי החולים ותובע מבכירי משרדי הבריאות והאוצר להזרים אליהם כסף באופן מיידי - "לפני שניצני הקריסה יהפכו להתמוטטות ממשית"

פרופ' זאב רוטשטיין, מנכ"ל "הדסה". זומן לשימוע לפני פיטורים

מנכ"ל "הדסה", פרופ' זאב רוטשטיין, שיגר הבוקר (א') פנייה דחופה לבכירי משרדי הבריאות והאוצר שבה הוא תובע "להזרים מזומנים לבתי החולים באופן מיידי לפני שניצני הקריסה יהפכו להתמוטטות ממשית".

בדיווח של רוני לינדר ב"דה מרקר" מצוטט מכתבו של פרופ' רוטשטיין: "פתחנו את הבוקר הזה עם 117 מטופלים, מהם 25 בטיפול נמרץ, כולל אקמו. אני מרגיש שאתם (בכירי משרד הבריאות והאוצר) השארתם אותנו לבד. כמו במלחמת יום הכיפורים ב-1973, שם נשארו חיילים לבד במוצבים, לגורלם. כל מה שאתם אומרים, לא עומד מול הצרכים שלנו בטיפול בחולים ובשמירה על הצוות שימשיך לתפקד, וזה עוד לפני החורף.

"אני פונה למצפון של הממונים על התקציב והתזרים שלנו. על אף שערב יום הכיפורים ואולי דווקא בשל היום הזה - אנא תפעלו מיידית ותעשו את מה שמדינה שפויה חייבת לעשות".

פרופ' רוטשטיין סיפר: "חווינו עלייה מיידית של 20% בחולים ופתאום אני מוצא את עצמי עם 120 חולים, אחרי שחשבתי שהגבול העליון שלי הוא 100. עכשיו עברתי לתכנון של 150 חולים בתוך שבוע. מה שקורה אצלנו קורה גם במקומות אחרים. בצפון הארץ יש עלייה בגלל התחלואה בחברה הערבית ואצלנו בעיקר בגלל העלייה בתחלואה אצל החרדים".

הוא תיאר אירוע במסדרונות בית החולים: "אתמול תפסתי בטיפול נמרץ חולה קורונה שעשה את צרכיו על עצמו. לא היה מי שיחליף לו בגדים. זה ממש אובדן צלם אנוש. רציתי למצוא מי אשם במחדל הזה אבל הבנתי שלא היו אנשי צוות שיחליפו לו. באותו הזמן היו שתי החייאות, חולה על אקמו. כולם נפלו מהרגליים. לא חשבתי שנגיע למצב כזה".

רוטשטיין ניסה להסביר את הקפיצה בתחלואה בשחרור של בני ישיבות ש"היו סגורים בישיבות שלהם והדביקו האחד את השני ואז את המשפחות".

פרופ' רוטשטיין הדגיש: "הדסה זקוקה בדחיפות לתזרים מזומנים מיידי של כמה עשרות מיליוני שקלים מהמדינה כדי להצליח לשלם שכר לצוותים על עבודה נוספת וכדי לרכוש ציוד שמתאים לקצב הגדילה של מחלקות הקורונה. אנחנו לא באי-ספיקה", הוסיף, "כי לא הגיוני להגיע לאי-ספיקה בגלל 120 חולים. אבל אנחנו נאלצים לשתק שירותים אחרים. בית החולים יכול לתפקד אבל בלי מספיק חומרים, תרופות, בדיקות מהירות, תגבור אחיות, ועם דירקטוריון שמה שמעניין אותו זה שלא נגיע לפשיטת רגל".

נושאים קשורים:  פרופ' זאב רוטשטיין,  יום הכיפורים,  חדשות,  קורונה,  מחלקות קורונה,  המרכז הרפואי "הדסה"
תגובות
אנונימי/ת
27.09.2020, 14:27

"רוטשטיין ניסה להסביר את הקפיצה בתחלואה בשחרור של בני ישיבות ש"היו סגורים בישיבות שלהם והדביקו האחד את השני ואז את המשפחות".

בחורי ישיבות עדיין לא השתחררו, אלא רק במוצאי יום כיפור וגם אז לפי מתווה מוסכם על משרד הבריאות

אנונימי/ת
27.09.2020, 15:25

ומתי אנו נשתחרר מהם?

אנונימי/ת
27.09.2020, 19:28

ראינו את המצב הזה קורה בכל העולם שאנשים מוכנסים גוססים לשקיות. בארץ התעקשו להגיד שלנו זה לא יקרה... תפסיקו להלחם בסדר ולדאוג לכלכלה. שלכלכלה ידאגו כלכלנים.