לרוב, השימוש בקנאביס נפוץ יותר בקרב אנשים ששותים אלכוהול. עדויות הראו כי בקרב אנשים שעוברים טיפול לגמילה מאלכוהול, ההשפעה של צריכת קנאביס על צריכת האלכוהול עשויה להיות תלויה בתדירות השימוש בקנאביס. מטרת מחקר זה הייתה לבדוק את ההשפעות של צריכה יומית של קנאביס על סך המשקאות האלכוהולים שנצרכים ועל הסבירות לשתייה מוגזמת בכל יום נתון.
עוד בעניין דומה
מחקר תצפיתי זה הוא תת-מחקר של ניסוי אקראי מבוקר גדול יותר (RCT). משתתפים שנכללו ב-RCT המקורי, חולקו לקבוצות על סמך דפוסי הצריכה שלהם של קנאביס וצריכת האלכוהול שלהם הושוותה בין הקבוצות. מתוך 182 אנשים שנרשמו ל-RCT המקורי, 96 נבדקים המשתמשים בקנאביס נכללו במחקר זה.
בקרב המשתתפים במחקר, המשתתפים שתו כ-29% פחות משקאות חריפים (רווח בר סמך של 95%,18% - 39%, p <.001) והיו עם פי 2.06 (רווח בר סמך של 95%, 1.37-3.08, p <. 001) פחות סיכוי שיהיה להם פרק של שתייה מוגזמת בימים בהם נעשה שימוש בקנאביס, בהשוואה לימים בהם לא נעשה שימוש בקנאביס. דפוסים אלו נצפו אצל גברים, נשים ובקבוצות השימוש בקנאביס לעתים רחוקות ולעיתים תכופות. הממצאים לא היו חד משמעיים ביחס להבדלים בקשר שבין שימוש בקנאביס לבין צריכת האלכוהול בהשוואה בין קבוצת הגברים לקבוצת הנשים ובין קבוצות השימוש בקנאביס לעיתים רחוקות לקבוצת השימוש בקנאביס לעיתים תכופות.
מחקר זה הראה כי שותים כבדים שעוברים טיפול להפחתת צריכת האלכוהול שלהם, המשתמשים גם בקנאביס, מגבירים את השימוש בקנאביס בימים בהם הם מפחיתים את צריכת האלכוהול שלהם.
מקור: